Nogomet
28

Vitežani dočekuju ranjeni Željezničar: Bodovi ostaju na našem terenu

Klix.ba
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Klix.ba)
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Viteza u okviru 3. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekuju ekipu Željezničara koja se nakon nastupa u Evropi vraća punom parom premijerligaškim utakmicama.

Tim povodom u klubu NK Vitez održana je konferencija za novinare gdje se umjesto smijenjenog trenera Valentina Plavčića novinarima obratio Ivica Bonić koji će voditi ekipu Viteza u nedjelju u utakmici protiv Željezničara.

"Očekujemo tešku utakmicu jer igramo sa jednom od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini koja je svoj kvalitet pokazala i u Evropskoj ligi. Ipak smatram da imamo šansu i dobru ekipu. Naše su nade usmjerene na to da se Željezničar potrošio u utamkici sa Standardom, tako da očekujemo povoljan rezultat za nas", istakao je Bonić.

Napadač Viteza Jasmin Smriko je istakao da će on i njegovi saigrači dati svoj maksimum u utakmici protiv Željezničara.

"Ja bih se kao dokapiten prije svega izvinio našim navijačima za ovu posljednju utakmicu i pozvao ih da u što većem broju dođu u nedjelju i pruže nam podršku u utakmici protiv Željezničara. Mi ćemo dati svoj maksimum i pokušati se iskupiti. Sigurno je da će utakmica biti teška, ali nama je bitno da budemo jaki kao ekipa i uz to vjerujem da će bodovi ostati u Vitezu", izjavio je Smriko.

Sličnog mišljenja je i drugi napadač Viteza Vedran Kantar.

"Željezničar od početka sezone slovi za favorita za titulu. Mi smo sigurni da ih je nastup u EL iscrpio i da će umorni doći u Vitez. Mi igramo na domaćem terenu i to trebamo iskoristiti. Ja mogu obećati da ćemo se boriti za svaku loptu jer želimo ostvariti pozitivan rezultat i sakupljati bodove jer početak nije onakav kakav smo očekivali", istakao je Kantar.

Za utakmicu protiv Željezničara Bonić neće moći računati na Basaru zbog povrede, dok se u igrački kadar vratio Kapetan.

Utakmica Viteza i Željezničara na rasporedu je za nedjelju 9. augusta od 17 sati na Gradskom stadionu Vitez.