Saznaje Klix.ba
272

Vincent Tan se želi aktivno vratiti u FK Sarajevo, moguća pomjeranja u administraciji kluba

E. B.
Ismir Mirvić i Vincent Tan
Ismir Mirvić i Vincent Tan
Kako Klix.ba saznaje iz izvora bliskog investitorima u FK Sarajevo, malezijski milijarder Vincent Tan je izrazio želju da se aktivno vrati u klub i da sa svojim ljudima pomogne Ismiru Mirviću upravljati koševskim premijeligašem.
Navodno je, kako saznajemo, prepoznao veliki potencijal u igračkom kadru i željan je novih izazova.

Mirvić, koji obavlja i funkciju predsjednika kluba, je uložio mnogo novca otkako je krajem augusta 2021. godine postao jedan od većinskih investitora u klub, a sada i Tan želi imati više udjela u svakodnevnom vođenju kluba.

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljenje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine. Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok su preostalih 10 posto držali bh. investitori.

Nam je digao ruke od Sarajeva nakon samo dvije godine, a Tan je ponovo postao vlasnik 60 posto upravljačkih prava početkom jula 2021. godine, a krajem septembra došlo je do nove raspodjele moći u Bordo timu kada je u klub zvanično ušao Mirvić.

Nezvanično, Tan i Mirvić su sada suvlasnici sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači.

Mirvić je postavio novo rukovodstvo kluba s direktoricom Ajlom Alimanović na čelu, a Klix.ba saznaje da bi Tan želio u rad kluba involvirati svoje ljude, no za sada nije poznato da li bi se njegova desna ruka Ken Choo ili neko od preostalih saradnika iz ranijeg perioda (Nguyen Thi Quy Phuong, Phan Thu Huong i Nguyen Tho Hai) vratili u upravljačke strukture Bordo tima.

Da li bi eventualni povratak Tana i njegovih ljudi napravio i pomjeranja u okviru administracije kluba, odnosno da li bi direktorica Alimanović i njeni sadašnji saradnici ostali na svojim pozicijama, tek bi se vidjelo.