Želi povratiti formu
79

FK Sarajevo kompletirao jedan od najvećih transfera ikada, potpisao Penaranda

D. P.
Penaranda s direktoricom Alimanović (Foto: FK Sarajevo)
Penaranda s direktoricom Alimanović (Foto: FK Sarajevo)
Venecuelanski reprezentativac Adalberto Penaranda novi je nogometaš FK Sarajevo, ozvaničio je Bordo klub na svojim društvenim mrežama.
Penaranda je već dva dana u Sarajevu, gdje se pridružuje Bordo timu u sklopu priprema za narednu sezonu. Ovaj venecuelanski krilni ofanzivac stigao je kao slobodan igrač na Koševo, nakon što u proteklom mandatu nije upisao niti jedan nastup za Boavistu u Portugalu zbog administrativno-finansijskih problema kluba.

Nekada veliki talent španske La Lige, Penaranda bi mogao biti veliko pojačanje za FK Sarajevo ukoliko uspije nametnuti željenu formu i vratiti se u takmičarski ritam.

Iz FK Sarajevo saopćili su kako je potpisao ugovor do 2026. godine.

"Reprezentativac Venecuele, Adalberto Penaranda, novi je igrač FK Sarajevo. On u naš klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je proteklu sezonu bio član portugalske Boaviste. FK Sarajevo i Adalberto Penaranda potpisali su ugovor do 2026. godine", ozvaničeno je s Koševa.

Penaranda u Premijer ligu BiH dolazi s nezapamćenim CV-jem, pošto je bio član klubova iz tri najjače lige svijeta (Premier liga, Serija A i La Liga).

Najveći trag ostavio je u Granadi, u kojoj je postigao i pet golova u La Ligi te srušio rekord Lionela Messija kao najmlađi strani strijelac dva gola na jednoj utakmici u historiji La Lige.

Od važnijih stvari u karijeri, izdvaja se da ga je Watford platio više od 10 miliona eura 2016. godine. Za reprezentaciju Venecuele upisao je 21 nastup.

Ukoliko uspije nametnuti željenu formu, a problem bi mogao biti to što je posljednji zvanični meč za neki klub odigrao u maju 2022. godine, Sarajevo bi moglo dobiti kapitalno pojačanje za narednu sezonu.