Nogomet
0

Villas-Boas: City se boji Balea

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Tottenhama Andre Villas-Boas vjeruje kako se u redovima aktualnog prvaka Manchester Cityja pribojavaju Garetha Balea uoči međusobnog nedjeljnog premierligaškog sraza na White Hart Laneu.

Bale se oporavio od povrede skočnog zgloba zadobijene u utakmici Evropske lige protiv Basela i konkurisat će za meč, a portugalski stručnjak kaže kako bi to mogao biti jezičac na vagi u njihovu korist.

"Mislim da će to biti faktor straha za City. Prepoznajemo utjecaj koji je igrač na nas imao ove sezone. Serija golova koje je dao može biti faktor. Dobar je osjećaj imati na raspolaganju ključne igrače koji mogu biti odlučujući, posebno u završnici sezone. To je inspiracija za sve i dobro ga je imati pozadi", rekao je Villas Boas, čija ekipa vodi bitku za plasman među prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Pohvalio je Villas-Boas i Baleovu nominaciju za igrača godine u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske i Walesa (PFA).

"Očito je Gazza (Bale) imao izvrsnu godinu, uz neke druge igrače. Mislim da smo vidjeli sjajnu sezonu Robina van Persieja, sjajnu sezonu Luisa Suareza i Balea. Ali mislim da Gareth ima veliku šansu za osvajanje zbog svega što je uradio, vidjeli smo neke zaista spektakularne trenutke. Mislim da je ozbiljan kandidat i svi bismo bili sretni da pobijedi", rekao je.