Posjeta UAE
75

Zeljković planira da se Superkup BiH igra u Dubaiju, s domaćinima održao sastanak

N. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković ovih dana je boravio u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je održao i sastanak s vodećim ljudima tamošnjeg nogometnog saveza.

Bilo je više tema ovog sastanka, a Zeljković se poslije istog oglasio i potvrdio o čemu se sve razgovaralo.

Svakako da najviše pažnje privlači činjenica da je Zeljković potvrdio da se pričalo o eventualnom igranju Superkupa BiH u Dubaiju, na jednom od velelepnih stadiona u UAE.

"Danas je održan sastanak sa NS Ujedinjenih Arapskih Emirata, na kome smo razgovarali o unapređenju saradnje između dva saveza. Akcenat je bio na razvoju nogometne infrastrukture, gdje smo razgovarali o načinima potencijale saradnje. Također, pričali smo o mogućnosti da se Superkup NS/FS BiH, koji je na rasporedu u decembru na kraju jesenje polusezone, odigra na nekom od velelepnih stadiona u ovoj zemlji. Ne treba trošiti riječi koliko bi to bilo značajno za domaći fudbal i još jedno priznanje na međunarodnom nivou", poručio je Zeljković.

Superkup je takmičenje koje igraju šampion države i osvajač Kupa, a ukoliko su to ista dva kluba onda prvak igra protiv drugoplasiranog tima u ligi.

Tako je već jasno da će naredni Superkup BiH igrati Borac i Zrinjski, koji bi se tako u decembru mogli sastati i u Dubaiju.

Superkup se u našoj zemlji nije igrao od osnivanja zajedničke Premijer lige BiH, a prethodno je u sezoni 2000/01 Superkup osvojio Željezničar.

Jasno je da će od saradnje sa UAE finansijsku korist imati NS BiH, ali i klubovi učesnici, a detalji će biti poznati naknadno.

Od ranije je poznat plan čelnika NS BiH da Superkup bude nazvan po legendarnom Ivici Osimu, bivšem počasnom predsjedniku krovne kuće bh. nogometa koji je preminuo 1. maja 2022. godine.