Ferguson odlučio
0

Vidić ostaje kapiten Manchester Uniteda

Totalsport
Nemanja Vidić (Foto: AFP)
Nemanja Vidić (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Manchester United Alex Ferguson potvrdio je da će srpski branič Nemanja Vidić nositi kapitensku traku u nedjelju protiv Liverpoola u najvećem derbiju engleskog nogometa, ali i u nastavku sezone.

Budući da Gary Neville i Ryan Giggs nisu redovni u početnom sastavu Uniteda, a Rio Ferdinand je propustio početak sezone zbog povrede, traku je ove sezone preuzeo Vidić. Doduše, u utorak je u dvoboju Lige prvaka protiv Rangersa (0-0) Ferdinand opet imao kapitensku traku, budući da je Vidić propustio taj dvoboj, ali Ferguson je potvrdio da će u nedjelju tim protiv Liverpoola na teren Old Trafforda izvesti Vidić, koji će i ubuduće biti kapiten.

"Kao što sam objasnio i prošle sedmice, želimo za kapitena imati igrača koji je stalni član prve postave. Svi znaju da je Nemanja Vidić taj, spreman je za utakmice cijelu sezonu i uvijek će biti u prvom sastavu osim kada ga odmaramo. Počeo je ovu sezonu kao kapiten, a tako će biti i ubuduće", obznanio je Ferguson za klupsku televiziju MUTV.