Dobio poziv
109

Veznjak Željezničara zamijenit će odbjeglog Sučića u mladoj reprezentaciji BiH

D. P.
Karić igra vrlo dobro nakon povratka u BiH (Foto: I. L./Klix.ba)
Karić igra vrlo dobro nakon povratka u BiH (Foto: I. L./Klix.ba)
Fudbalski klub Željezničar saopćio je da će mladi veznjak Harun Karić biti na narednom okupljanju U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je naknadno uvršten na spisak.
Selektor Igor Janković jučer je objavio spisak pozvanih igrača mlade reprezentacije BiH za kvalifikacionu utakmicu protiv Slovenije koja je zakazana za 22. mart na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti.

No, spisak je odmah promijenjen jer je najveći biser U-21 reprezentacije BiH Petar Sučić odbio poziv i prihvatio kontakte iz Hrvatskog nogometnog saveza. Tako je ovaj dugogodišnji omladinski reprezentativac BiH, čiju je i kapitensku traku jedno vrijeme nosio, odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i igrati za Hrvatsku.

Umjesto njega, selektor Janković u reprezentaciju je pozvao mladog veznjaka Željezničara Haruna Karića.

Karić je već odigrao sedam utakmica za U-21 reprezentaciju BiH, ali kako jedno vrijeme nije igrao u klubu, tako ga nije ni bilo na spisku prvobitno. Međutim, povratak u bh. nogomet i u dres Željezničara mu je godio pa se odmah nametnuo i dobio poziv u reprezentaciju.

Podsjetimo, selektor Janković je naveo kako je osvježio spisak zbog nekih igrača koji nisu bili standardni u posljednje vrijeme.

"Malo smo osvježili spisak, jer je nekoliko igrača promijenilo klubove i nisu bili standardni u posljednje vrijeme. Ujvereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat. Činjenica da je Ivan Bašić prekomandovan u A tim nam otežava stvari, ali najbitnije je da mladi reprezentativci prelaze u seniorsku selekciju. Siguran sam da će još igrača krenuti tim putem i u budućnosti nastupati za seniorsku reprezentaciju naše zemlje", poručio je Janković tokom sklapanja spiska.