Užasno i nesportski
2

Vezista Uniteda izveo najsramotniji potez dana, isključen je u prijateljskoj protiv Atletica

D. P.
Užasnim startom mogao je povrijediti Moratu (Foto: Screenshot)
Užasnim startom mogao je povrijediti Moratu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su od Atletico Madrida rezultatom 0:1 u prijateljskoj utakmici koju je obilježio katastrofalan potez Brazilca Freda koji je isključen.

Crveni kartoni su rijetkost za prijateljske utakmice, posebno klubova na najvišem svjetskom nivou, no ovoga puta to nije bio slučaj. Od samog starta igrači Atletica i Uniteda su igrali žestoko, pa smo vidjeli čak osam žutih kartona što asocira na pravu takmičarsku utakmicu.

Najsramotniji potez dana izveo je vezista Fred koji je u prvoj minuti nadoknade utakmice, kada se čekao kraj prijateljske provjere, žestoko udario rivala Alvara Moratu.

Da stvari budu još nevjerovatnije, Fred je Španca udario dok je bio daleko od lopte, bez šanse da ostvari posjed te na sredini igrališta bez ikakve potrebe.

[TWITTER]1553375657719222279[/TWITTER]

Fred je tom prilikom isključen, a Morati je lječnička ekipa morala ukazati pomoć. Na društvenim mrežama uslijedile su brojne kritike na račun brazilskog veziste koji je odradio vrlo dobre pripreme i najavljen je kao potencijalno pozitivno iznenađenje u narednoj sezoni.

Jedini gol na utakmici postigao je Joao Felix u 86. minuti i donio pobjedu Atletico Madridu. Prijateljski meč odigran je u norveškom Oslu.