Sarajevski derbi
980

Veliki miljenik navijača Sarajeva nakon dugo vremena se pojavio na Koševu i uživao u velikoj pobjedi

H. H.
Leon Benko u dresu Sarajeva i na sinoćnjoj utakmici (Foto: Montaža)
Leon Benko u dresu Sarajeva i na sinoćnjoj utakmici (Foto: Montaža)
Sinoćnjoj utakmici između Sarajeva i Željezničara (3:0) na Koševu prisustvovao je i ljubimac navijača Bordo kluba Leon Benko koji se nakon dugo vremena vratio na naš najveći stadion.
Benko je srdačno dočekan među pristalicama kluba s Koševa, te je na kraju mogao uživati u sjajnoj atmosferi i velikoj pobjedi Sarajeva protiv ljutog rivala.

Hrvatski napadač je na Koševo stigao u septembru 2014. godine, ali je na prvi nastup morao čekati februar 2015. godine kada je debitovao sa dva pogotka protiv Zvijezde iz Gradačca.

Uz pomoć njegovih devet golova u 14 nastupa tokom drugog dijela sezone, Sarajevo je osvojilo titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Sjajne igre nastavio je pružati i u narednoj sezoni, te je u 26 prvenstvenih utakmica postigao 18 golova što mu je donijelo titulu najboljeg strijelca Premijer lige BiH za sezonu 2015/16.

Posljednju utakmicu u dresu Sarajeva odigrao je na otvaranju sezone 2016/17. protiv Željezničara na Grbavici, nakon čega je sporazumno raskinuo ugovor, te karijeru nastavio u ljubljanskoj Olimpiji.

U nepune dvije godine provedene u Bordo klubu Benko je postigao 29 golova u 49 utakmica i ostat će upamćen kao jedan od najboljih napadača u historiji Premijer lige.