Nagrađivani humanitarac
60

Veliki čovjek Marcus Rashford spašava legendu Uniteda koja je bankrotirala nakon razvoda

D. P.
Rashford se proslavio svojim humanitarnim radom (Foto: EPA-EFE)
Rashford se proslavio svojim humanitarnim radom (Foto: EPA-EFE)
Englesku javnost nedavno je šokirala informacija da je legendarni stoper Manchester Uniteda Wes Brown bankrotirao, a u slučaj se uključio sjajni Marcus Rashford i ponudio mu pomoć.
Za Rashforda važi da je najomiljeniji nogometaš u Engleskoj. Čak dok je bio tinejdžer pomagao je siromašnoj djeci i tim povodom pokrenuo je razna udruženja. Sada je to postao veliki projekt, a Rashford je dobio zvanje doktora na Univerzitetu Manchester zbog dobročinstva.

Sada je odlučio pomoći i nesretnom Wesu Brownu, koji je uprkos tome što je 13 godina nastupao za Manchester United i zarađivao 53.000 funti sedmično, proglasio bankrot.

Dugogodišnji defanzivac Uniteda našao se u finansijskim problemima nakon razvoda od supruge Leanne (46). Ovaj 43-godišnjak je 27. februara podnio zahtjev za bankrot, a on je ovjeren na Visokom sudu 12. aprila.

Sada engleski mediji pišu o tome kako mu je u pomoć priskočio Marcus Rashford. Prema pisanju medija na Otoku, Rashford je Brownu dozvolio da živi u jednom od njegovih luksuznih domova po simboličnoj cijeni najma, sve dok se slavni stoper ne snađe.

Rashford je jedan od nekolicine Unitedovaca koji su pomogli Brownu, a pomoć su mu ponudili i Wayne Rooney i Michael Carrick.

Inače, problemi u Brownovom životu nastali su nakon razvoda od supruge, a krivac su loše investicije u poslove s nekretninama.