UG Mostarski Rođeni
199

Veležovi navijači ogorčeni nakon poraza od Sarajeva: Objavili i snimak spornih situacija

N. K.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Veležovi navijači okupljeni u Udruženju građana Mostarski Rođeni nakon jučerašnjeg poraza od Sarajeva (1:2) oglasili su se sa saopštenjem naslova "Haram bodovi, haram pare!", a tom prilikom objavili su i video s tri sporne situacije s utakmice.
"Slučajno ili ne, ali već treću utakmicu zaredom protiv našeg kluba se sude u najmanju ruku diskutabilni penali. S lakoćom su se svirali penali u dva navrata na našem stadionu i to u utakmici sa Slobodom u petnaestom kolu te sad protiv ekipe Sarajeva u okviru sedamnaestog kola. Utakmicu ranije na gostovanju kod ekipe Širokog Brijega također je sviran vrlo diskutabilan penal. Kada na sve dodamo nedavno svirani penal u Banjoj Luci protiv ekipe Borca, a za koji se ne možemo oteti utisku da je sviran prekršaj u gotovo identičnoj situaciji kao sad kada nama nije dosuđen kazneni udarac", piše u saopštenju UG Mostarski Rođeni.
Navijači mostarskog kluba su podsjetili i na poništeni pogodak u duelu protiv Željezničara u okviru osmog kola pri rezultatu 1:0 za Velež, a kasnije je utakmica okončana podjelom bodova.

"Rekli bismo što je previše, previše je. Teško se oteti utisku kako nisu jednaki aršini za sve učesnike prvenstva. Na svojoj koži smo na brutalan način osjetili podjelu na privilegovane ekipe i ekipe kojima su namijenjene epizodne uloge u Premijer ligi BiH. Naš klub ne želi biti dijelom ovih frakcija, sve što želimo su isti aršini za sve. Ako je pomoćni sudija signalizirao penal onda bi valjda glavni trebao uvažiti asistenciju svog kolege. Ili možda jednom može, a jednom ne može, u zavisnosti za čiji interes se treba odlučiti. Jasno i glasno izražavamo protest protiv svih anomalija u našem nogometu te dajemo punu podršku upravi, stručnom štabu i igračima našeg Veleža. Nećemo dozvoliti da se uruši napredak koji smo ostvarili i put kojim idemo, znat ćemo zaštiti naš voljeni klub. Mi nikada prestati nećemo", poručili su Mostarski Rođeni.