Bahatost bez granica
203

Tegeltija o sudijskim lakrdijama u korist Borca: Veće greške su bile protiv nas, ovi što laju su nevažni

H. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bivši predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija poručio je da je banjalučki klub bio žrtva većih sudijskih nepravdi tokom sezone, nego je to bio slučaj u njihovu korist.

Borac je jučerašnjom pobjedom protiv Igmana 4:3 postao prvak BiH, ali nakon susreta više se govorilo o sramotnoj arbitraži sudije Aleksandra Njegoirovića i pomoćnika Damira Lazića i Sretena Udovičića, koji su žestoko oštetili goste.

Bio je to samo vrhunac sudijskih lakrdija ove sezone u korist Borca, dok svi ostali klubovi nijemo posmatraju šta se dešava. Ipak, Tegeltija tvrdi drugačije:

"Borac je šampion i to je jedino važno. Ovi što laju od muke su nevažni. Da, bilo je grešaka u Borčevu korist, ali je bilo većih na Borčevu stetu. Da je Zrinjski protiv Borca dobio čist crveni, da je suđen jedan od dva čista penala protiv Veleža, zadnjih pet kola bi bilo revijalno. Ova sezona još nije gotova, preostaje nam da u četvrtak u direktnom okršaju u revanšu finala Kupa uduplamo pehar protiv Zrinjskog i napravimo historijski uspjeh. Dužni smo to prije svega sami sebi, našim navijačima i generacijama koje dolaze", napisao je Tegeltija na Twitteru.

Inače, nedavno je predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo Tegeltiju za konzula u Rijeci u Republici Hrvatskoj.

U decembru 2020. godine Tegeltija je podnio ostavku na funkciju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV. U međuvremenu Tegeltija je obavljao funkciju predsjednika FK Borac, da bi početkom januara ove godine podnio ostavku.