Okršaj u nedjelju
16

Velež i Zrinjski najavili izazovan mostarski derbi, dolaze i najvatreniji navijači

G. Š.
Ljuti mostarski sportski rivali Velež i Zrinjski za sutra su na stadionu "Rođeni" najavili izazovan gradski derbi u kojem će i jedni i drugi dati sve od sebe da izbore pobjedu i navijačima prirede pravi sportski praznik u najvećem gradu na Neretvi.

Oba tima su kazala kako imaju probleme s povredama i bolestima igrača ali da će ponuditi najbolje što mogu od sebe da bi izborili pobjedu i razveselili svoje navijače.

Veliki izazov za oba tima

Trener Veleža Nedim Jusufbegović ističe da su od prije povrijeđeni Hasanović, Bajrić i Blagojević ali da su svi ostali zdravi i konkurišu za tim uoči ove utakmice.

"Smatramo da smo sposobni i spremni da odgovore zahtjevima i da se suprotstavimo na najbolji mogući način i polučimo najbolji rezultat ", kazao je Jusufbegović.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić koji se također ima probleme sa povredama i bolestima igrača, kaže kako se raduje da je utakmica gradskog derbija probudila veliko zanimanje i da nije velika pamet ako kaže da se sastaju dvije najbolje momčadi u BiH.

"Shodno tome dade se zaključiti da se najbolji nogomet igra u Mostaru, to je činjenica. Sutra je ta utakmica izazovna i za nas iza njih. Mi utakmicu očekujemo punu optimizma u vjeri u sebe ", kazao je Rendulić.

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija ističe da je jedna i druga ekipa u dobroj formi.

"Sutrašnja utakmica je stvarno fudbalska utakmica gdje ambijent isto pobjeđuje, jer je predivno igrati u takvoj atmosferi.I mi i Velež smo spremni da damo sve da fudbal pobjedi i da nema previše problema i da bolji pobjedi", poručio je Bilbija.

Kapiten Veleža Denis Zvonić je poručio kako je najvažnije da pobjedi fudbal i da pobjedi sport.

"Da navijači uživaju u dobrom derbiju i da se derbi pamti po dobrim potezima i po dobroj igri", poručio je Zvonić.

Dolazak navijača

Meč u kojem Velež dočekuje Zrinjski na stadionu "Rođeni" zakazan za 20:30 sati je susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će ih bodriti i najvatreniji navijači koji su nedostajali na prošlom mostarskom derbiju zbog toga jer nisu bili osigurani uslovi za to.

Podsjetimo na prošlom derbiju najvatreniji navijači Zrinjskog, popularni "Ultrasi" nisu mogli pratiti svoj tim jer Nogometni savez BiH nije to dozvolio uz obrazloženje da navijačke tribine na njih nisu adekvatno spremljene, te su navijači Veleža iz najvatrenije skupine "Red Army" odlučili bojkotovati utakmicu dok se svim gostujućim navijačima ne osiguraju uslovi za dolazak na njihov stadion.

Kako su se uslovi za gostujuće navijače ispunili Nogometni savez BiH je dozvolio dolazak 200 navijača Zrinjskog, tako da će najljući mostarski sportski rivali sutra imati i podršku i najvatrenijih navijačkih skupina "Ultrasa" i "Red Armyja", koji uvijek donose i posebnu atmosferu.

Također se očekuje da će i hiljade navijača ispuniti tribine stadiona "Rođeni" na sutrašnjem meču, koji se će od 20:30 sati biti pod velikim reflektorima javnosti.