Bh. reprezentativac u formi
0

Vedad Ibišević ponovo trese mreže

Sarajevo-x.com
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Bh. reprezentativac Vedad Ibišević se vratio u formu. Nakon što je pogodio u prijateljskom susretu naše reprezentacije protiv Katara, bio je strijelac i u 1. kolu Bundeslige, koju je njegov "Hoffenheim" riješio u svoju korist protiv "Werdera" (4:1). Također, bio je i dvostruki strijelac u kup-utakmici protiv "Hanse".

Dobra Vedina forma svakako može radovati selektora Safeta Sušića pred prve kvalifikacijske susrete za Euro 2012, u septembru.

Ibišević je na svojoj web-stranici napisao nekoliko rečenica za svoje fanove, nakon pobjede nad "Werderom".

"Nakon više od 100 dana konačno je došlo vrijeme da ponovo zaigramo nogomet u ligi. U subotu smo započeli našu treću sezonu u Bundesligi u rasprodanoj Rhein-Neckar Areni. Navijači su napravili nevjerovatnu atmosferu koja je jako inspirisala našu igru. Utakmicu smo počeli sa istom postavom s kojom smo izborili drugo kolo Kupa Njemačke prošle sedmice", opisao je Ibišević u uvodu.

Nastavio je kako su nakon primljenog gola već u 3. minuti, ipak uspjeli brzo preokrenuti stvari u svoju korist.

"Demba Ba je na moju asistenciju izjednačio u 20. minuti, a već u 37. Mlapa nam je donio prednost (2:1). Za nekoliko minuta iskoristio sam dodavanje Gustava i postigao prvi gol u ovoj sezoni. To mi daje dodatno samopouzdanje i nagrađuje moj trud na pripremama. Nakon samo dvije minute na meni je napravljen prekršaj blizu 16-erca, a Salihović je majstorski pogodio iz slobodnjaka", prepričao je Vedo najvažnije detalje, iz svog ugla, iz pobjede nad Werderom.

Dodao je kako je to njihova prva pobjeda nad "Werderom" otkako su prije dvije godine ušli u Bundesligu, te istakao kako u narednom kolu imaju teško gostovanje u Hamburgu kod "St. Paulija".

U narednom kolu njemačkog kupa "Hoffenheim" će igrati protiv drugoligaša "Ingolstadta".