Poruka navijačima
0

Većinski vlasnici Sarajeva obilježili jubilej Hordi zla, Tan se pojavio u specijalnom dresu

H. H.
Vincent Tan i Ismir Mirvić (Foto: Instagram)
Vincent Tan i Ismir Mirvić (Foto: Instagram)
Predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić čestitao je 35. rođendan najvjernijim navijačima kluba s Koševa, popularnim Hordama zla, a na fotografiji koju je podijelio u specijalnom dresu pojavio se i suvlasnik Bordo tima Vincent Tan.

Mirvić koji ovih dana boravi u Kuala Lumpuru, istakao je su Horde zla neizmjerna podrška ekipi.

"Sretan 35. jubilej našim najvjernijim navijačima Hordama zla! Vi ste neizmjerna podrška i uvijek uz voljeni Klub. Hvala vam!", napisao je Mirvić.

Tan se s druge strane pojavio u posebnom dresu posvećenom navijačima koji je kreirao italijanski prodizvođač opreme Errea.

Treća garnitura ovosezonskih dresova je svojevrsna zahvalnica za 35 godina najvjernije i najvatrenije podrške sa sjeverne tribine stadiona Koševo – Hordama zla. Jedna od glavnih asocijacija na početak organizovanog navijanja na sjevernoj tribini su popularne spitfajer jakne. Po uzoru na njih, treća garnitura je sivomaslinaste boje sa narandžastim rubovima, a na prednjoj strani dresa se nalazi stilizirana fotografija sa 100. derbija na kojoj se iz kopa vijori visoko podignut barjak sa grbom Fudbalskog kluba Sarajevo.

Tan i Mirvić suvlasnici su sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači.

Ranije smo objavili da je tema njihovog susreta u Maleziji, pored ugodnog druženja, bila i nastavak ulaganja u bh. sport s posebnim akcentom na sportsku infrastrukturu koja je prijeko potrebna za razvoj vrhunskog sporta.