Nogomet
0

Već poznato osam učesnika osmine finala

FENA
Utakmicom između Engleske i Švedske kompletirano je drugo kolo u svih osam grupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Uoči završnih duela takmičenja po grupama, koji počinju u utorak, poznato je osam učesnika osmine finala.

Mjesto među 16 najboljih su već osigurali domaćin Njemačka, Ekvador, Engleska, Argentina, Holandija, Portugal, Brazil i Španija.

Poznata su i imena sedam reprezentacija za koje je Mondijal završen, bez obzira na ishode mečeva trćeg kola. Pored Srbije i Crne Gore, to su Poljska, Kostarika, Paragvaj, Obala Slonovače, Iran i Togo.

Po broju odigranih utakmica Svjetsko prvenstvo je stiglo do polovine. Poslije 32 odigrana meča prvi strijelac Mondijala je Fernando Torres s tri postignuta gola. Prate ga osmorica igrača sa po dva pogotka, od kojih će šestorica sigurno nastaviti takmičenje, što obećava neizvjesnu trku za prvog strijelca. Po dva gola su postigli Crespo i Maxi Rodriguez (Argentina), Delgado i Tenorio (Ekvador), Villa (Španija), Klose (Njemačka), Rosicki (Češka) i Cahill (Australija).