Englezi nemilosrdni
11

Važan igrač Atletico Madrida žestoko kažnjen zbog klađenja, propušta i meč Lige prvaka

K. H.
Kieran Trippier u meču protiv Real Madrida (Foto: EPA-EFE)
Kieran Trippier u meču protiv Real Madrida (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Atletico Madrida, Englez Kieran Trippier suspendovan je na deset sedmica zbog toga što je prekršio pravila engleskog FA-a koja se tiču klađenja i igranja na sreću te je dobio i novčanu kaznu u iznosu od 70.000 funti, pišu mediji u Velikoj Britaniji.

Trippier je u redove španskog tima stigao 2019. godine i ove sezone redovno igra na poziciji desnog beka u timu Diega Simeonea, a kazna koju je ovaj nogometaš dobio važi za sva takmičenja u kojima će Englez imati pravo nastupa.

Samim tim, jasno je da će on naredna dva i po mjeseca biti van terena, a iako je odbacio sve navode, na kraju je ipak optužen za prekršaj koji se dogodio u junu 2019. godine u vrijeme kada je iz Londona prešao u Madrid te mu je shodno tome određena kazna.

On će propustiti 12 utakmica u La Ligi za Atletico Madrid, kao i meč u Ligi prvaka protiv Chelseaja koji se igra 23. februara.

Ipak, mediji u Engleskoj navode da bi trebao imati pravo nastupa za igranje protiv Real Madrida u gradskom derbiju, a koji je na rasporedu 7. marta.