Nogomet
7

Varešanović: Nismo imali sreće, Jarabek: Šanse su podjednake

Piše: D. B.
Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba
Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba
Na konferenciji za medije održanoj nakon prve utakmice 1. pretkola Evropske lige između Olimpica i Spartaka, koja je završena rezultatom 1:1, treneri obje ekipe su se složili da su šanse za plasman u 2. pretkolo podjednake.

"Odigrali smo jaku utakmicu. U prvom poluvremenu Olimpic je bio bolja ekipa. Nakon Pandžinog gola su imali još nekoliko prilika. U drugom poluvremenu smo razgovarali i i dogovorili se kako ćemo nastaviti. Dali smo gol i sada su šanse podjednake", izjavio je trener Spartaka Juraj Jarabek.

Nakon gostujućeg trenera se novinarima obratio trener Olimpica Mirza Varešanović.

"Ne mogu bit zadovoljan, posebno jer smo prvo poluvrijeme odigrali odlično, postigli smo gol imali i imali još dvije ili tri prilike da povećamo prednost. Bila je i situacija u kojoj je trebao biti dosuđen jedanaesterac, ali nije dosuđen. U drugom poluvremenu je došlo do fizičkog pada, ali opet nismo dopustili Spartaku da stvori prilike. Pogodili smo i stativu, a onda smo primili taj gol. Nismo imali sportske sreće, mogli smo osigurati prolazak u 2. pretkolo. No, ja i dalje vjerujem u svoju ekipu, šanse su podjednake i u Slovačku idemo da se nadigravamo i pokušamo napraviti rezultat koji će nas odvesti dalje, rekao je Varešanović.

Revanš između Spartaka i Olimpica se igra za sedam dana u Slovačkoj.