Napustio teren s bolnom grimasom
5

VIDEO / Van Persie se zabio u kameru i povrijedio kuk

Totalsport
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda su pobjedom kod QPR-a (2-0) napravili još jedan korak ka naslovu engleskog prvaka, ali su možda na neko vrijeme ostali bez svoga prvog strijelca Robina van Persieja.

Holanđanin se u 23. minuti sjurio desnom stranom i ubacio loptu pred gol, ali se nije uspio zaustaviti na vrijeme i zabio se u televizijsku kameru. Iako je u nastavku akcije Rafael postigao vodeći pogodak, Sir Alexu Fergusonu nije bilo do smijeha kad je vidio bolnu grimasu na Van Persiejevu licu.

Sjajni je napadač zadobio povredu kuka i iako je još neko vrijeme pokušavao igrati, u 41. minuti je napustio teren. Težina povrede još uvijek nije poznata, ali u Unitedu se nadaju da će biti spreman za uzvratnu utakmicu protiv Real Madrida u osmini finala Lige prvaka, 5. marta.

"Robin će u nedjelju obaviti preglede. U svako slučaju, u pitanju je kuk. Zabrinut sam, ali nadam se da će biti spreman za Real", istaknuo je nakon utakmice Ferguson.

Inače, United je pobjedom pobjegao najbližem pratitelju Manchester Cityju, koji tek mora odraditi svoj dvoboj 27. kola, na 15 bodova prednosti.