Izazov života
32

Van Persie: Dijete u meni uzviknulo je Manchester United!

Totalsport
Robin Van Persie s dresom Manchester Uniteda (Foto: AFP)
Robin Van Persie s dresom Manchester Uniteda (Foto: AFP)
Robin van Persie, najbolji igrač i strijelac prošle premierligaške sezone, uzeo je dres Manchester Uniteda s brojem 20 pošto je stigao iz londonskog Arsenala za 22 miliona funti.

"S moje strane, a nadam se i Arsenalove, nema teških osjećaja zbog ovog transfera. Niko ne bjesni na mene niti ja bjesnim na ikoga drugog", rekao je 29-godišnji holandski nogometaš na predstavljanju novinarima pošto je potpisao četverogodišnji ugovor.

"Arsenal je dio mog života. Bio je taj klub sjajan prema meni. No, nismo se slagali u pogledu budućnosti. Takav je život", dodao je rječiti napadač nastavivši:

"Kad god se u životu suočavam s teškim dvojbama, slušam glas djeteta u sebi. Ovaj je put taj glas uzviknuo: Manchester United!".

Manchester United je, prema njegovom mišljenju, ekipa koja diše nogomet.

"Taj mi je klub savršeni par. Za mene je veliki izazov što ću igrati zajedno s nogometašima kojima se već godinama divim. Wayne Rooney je igrač svjetske klase, Scholes i Giggs također. Dokazuju to već 20 godina. Ovdje vlada porodična atmosfera. Ja sam tip za nešto takvo. Transfer u Manchester United najveći je sportski izazov koji sam imao u životu. Ponosan sam što sam se našao ovdje i radujem se velikim rezultatima", zaključio je Van Persie.