Ferguson prezadovoljan
35

Van Persie: Čast je potpisati za Manchester United

Totalsport
Sir Alex Ferguson i Robin van Persie
Sir Alex Ferguson i Robin van Persie
Manchester United i službeno je potpisao svoje najveće ovoljetno pojačanje, 29-godišnjeg holandskog napadača Robina van Persieja.

Dojučerašnji kapiten Arsenala potpisao je četverogodišnji ugovor nakon uspješno obavljenog ljekarskog pregleda i svoj bi debi mogao imati već u ponedjeljak u premierligaškom meču protiv Evertona.

"Čast mi je potpisati za Manchester United. Veselim se što ću ići stopama tolikih velikih napadača. Želim dati svoj udio i svojim iskustvom pomoći ekipi da se takmiči za najveće trofeje koji postoje. Jedva čekam da započnem", rekao je Van Persie nakon potpisivanja ugovora.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson se nadovezao:

"Robin je svjetski napadač koji je dokazan u Engleskoj i evropskom nogometu. Njegov talent nije potrebno predstavljati našim navijačima. Postigao je brojne golove protiv nas u klasičnim dvobojima sa svojim bivšim klubom. Njegovo kretanje, egzekucija i all-round sposobnosti su fantastične."

United će Arsenalu za transfer platiti 22,5 miliona funti plus dodatnih 1,5 miliona bonusa u slučaju osvajanja Premiershipa ili Lige prvaka u sljedeće četiri godine. Holandski napadač će godišnje zarađivati oko 12 miliona funti, odnosno 250.000 funti sedmično, čime će se izjednačiti prema primanjima s najplaćenijim Crvenim vragom Wayneom Rooneyjem.

Van Persie je prošle sezone kombinirano za Arsenal i holandsku reprezentaciju zabio 44 gola u 57 utakmica, a imenovan je najboljim premierligaškim igračem u izboru novinara i kolega igrača.