Nogomet
0

Van Gaal poručio čelnicima Manchester Uniteda: Ne treba mi odmor

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Louis van Gaal na Svjetskom prvenstvu u Brazilu obnaša dužnost selektora holandske reprezentacije. Čim završi s tim poslom, započet će drugi, u svojstvu menadžera Manchester Uniteda. Kaže da mu odmor nakon Mundijala neće biti potreban.

Renomirani 62-godišnji stručnjak bit će selektor reprezentacije svoje zemlje još tačno onoliko dugo koliko Holandija bude provela na svjetskoj smotri.

Dobro obaviješteni izvori s Old Trafforda tvrde da će se po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu Van Gaal vratiti se reprezentacijom u Amsterdam na planirani doček. Odmah nakon toga će doputovati u Manchester i započeti svoj novi posao, 72 sata nakon zadnjeg nastupa Holandije, kada god se on dogodio. Čelnicima kluba je Van Gaal dao do znanja kako mu nije potreban odmor nakon Mundijala.

Van Gaal ima vilu u portugalskom resortu Vale de Lobo, gdje je proveo nekoliko dana sa suprugom prije početka priprema za Svjetsko prvenstvo. Njegova supruga Truus već je odabrala kuću u Manchesteru i klub sada sređuje papirologiju.