"Oštar start"
8

Van der Vaart o Maguireu: Kući sa ženom se ruga onima koji misle da je dobar

N. K.
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nizozemski nogometaš Rafael van der Vaart u razgovoru za televiziju Ziggo rekao je kako može pronaći tri amatera koji mogu raditi iste stvari kao i štoper Manchester Uniteda Harry Maguire.

"Mislim da Maguire svaki dan ode kući i kaže svojoj ženi: 'Jako sam loš, a toliko zarađujem. Oni zaista misle da sam dobar.' Iskreno vjerujem da to radi, svima se smije, sigurno. Ukoliko on vrijedi toliko novca, onda Van Dijk vrijedi 300 miliona funti. Mogu pronaći tri amatera koji su sposobni raditi ono što Maguire radi na terenu. Ozbiljno to mislim, znam da zvuči smiješno, ali duboko vjerujem u to", rekao je Van der Vaart.

Podsjetimo, nogometni svijet je ostao u čudu kada je United prošlog ljeta izdvojio 80 miliona eura za Maguirea, što je najveći iznos u historiji nogometa za nekog odbrambenog igrača.

Inače, ovo nije ovi prvi put da bivši reprezentativac "nagazi" Maguirea, a to se desilo i nakon utakmice Lige nacija između Nizozemske i Engleske (3:1).

"Radio sam kao konsultant na nizozemskoj televiziji i sjećam se da sam rekao da je na tom meču Maguire bio najlošiji na terenu. Nedugo kasnije, United ga je Leicesteru platio 80-90 miliona eura!? Nevjerovatno", zaključio je tada Van der Vaart.