Težak period
61

Van der Sara izjedao stres prije nego što je završio u bolnici, nedavno su ga izviždali

N. K.
Van der Sar (Foto: EPA-EFE)
Van der Sar (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Edwin van der Sar danas je u Splitu hospitaliziran zbog krvarenja oko mozga, a prije svega nešto više od mjesec dana napustio je funkciju izvršnog direktora Ajaxa nakon sedam godina rada na toj poziciji.
Naime, Van der Sar je krajem maja zaključio svoju priču u Ajaxu, inače klubu u kojemu je proživio najljepše godine karijere.

Član uprave bio je od 2012. godine pa potom direktor marketinga, a onda od 2016. je preuzeo ulogu izvršnog direktora.

Iako je osvojio tri titule prvaka Nizozemske i igrao polufinale Lige prvaka, u posljednje dvije godine našao se pod udarom kritika nakon odlazaka sportskog direktora Marca Overmarsa i trenera Erika ten Haga.

Navijači Ajaxa su ga čak i izviždali u maju na završnoj domaćoj utakmici sezone budući da je Ajax završio tek na trećem mjestu i tako ostao bez Lige prvaka naredne sezone.

Nizozemski Telegraaf piše da su ga kritike i stres očito dosta potrošili te dodaju da je i Van der Sarova supruga također imala krvarenje oko mozga 2009. godine.

"Problemi u Ajaxu koji je imao slabu sezonu i gdje se morao oprostiti od prijatelja Overmarsa nakon njegova neprimjerenog ponašanja su ga izjedali. Bio je pod stresom", piše Telegraaf.