Legendarni golman
46

Van der Sar mora ostati u splitskoj bolnici, Ajaxova objava zabrinula prijatelje i fanove

N. K.
Van der Sar (Foto: EPA-EFE)
Van der Sar (Foto: EPA-EFE)
Bivši nizozemski golman Edwin van der Sar (52) završio je jučer zbog krvarenja u mozgu na pretragama glave u KBC-u Split na Odjelu intenzivne njege, a liječnici ga danas ne puštaju kući.
Van der Sar mora ostati na intenzivnoj njezi, a njegov nekadašnji klub Ajax objavio je te informacije na zahtjev njegove porodice.
"Edwin van der Sar ostaje na intenzivnoj do daljnjeg. Njegovo je stanje stabilno, ali zabrinjavajuće. Ajax dijeli informacije u ime njegove supruge Annemarie van der Sar. Porodica Van der Sar je zahvalna i duboko dirnuta svim porukama podrške", objavio je Ajax.

Van der Sar je tokom igračke karijere bio jedan od glavnih igrača ubitačne Ajaxove generacije iz 90-ih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu prvaka.

S Manchester Unitedom je osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu prvaka 2008. godine, igrao je još za Juventus i Fulham, a krajem maja je napustio funkciju direktora u Ajaxu.

Jedanaest godina je proveo na toj poziciji u svom matičnom klubu, a tokom većine njegovog mandata Ajax je bio dominantan u Nizozemskoj te je 2018. godine stigao i do polufinala Lige prvaka.