Nakon ispadanja sa AKN-a
0

Vahid Halilhodžić razočaran i zbunjen

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon ispadanja Obale Slonovače sa Afričkog kupa nacija od Alžira u utakmici koju kao da je režirao sam Alfred Hitchcock, Vahid Halilhodžić, selektor "slonova" bio je bijesan i zbunjen u isto vrijeme.

"Ovo je veliko razočarenje. Nismo bili dobri i dužni smo čestitati Alžiru. Dobri timovi ne ispuštaju tek tako vodstvo od 2:1 nekoliko minuta prije kraja utakmice", rekao je 57-godišnji Halilhodžić.

On je istakao da je to neprihvatljivo i da su imali priliku da riješe susret i prije toga. Rekao je da su svi na Kup nacija došli sa velikim nadama koje nisu uspjeli ostvariti.

"Neophodno je da svako preuzme svoj dio odgovornosti, počevši od mene. Imamo pet ili šet dobrih igrača, ali smo izgubili svaki duel. Nije to fizički nego mentalni problem. Nemam odgovore na sva pitanja, ali sam posramljen našom igrom i izvinjavam se našoj publici koja je zaista vjerovala u nas", rekao je naš stručnjak, prenose strani mediji.

Podsjećamo da je Obala Slonovače izgubila u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija rezultatom 3:2 od Alžira, iako su samo nekoliko minuta prije kraja utakmice poveli sa 2:1. Iako se čini da je Obala slonovače oštećena kad je poništen gol Kolo Toureu zbog navodnog ofsajda, Halilhodžić je rekao da odgovornost leži u njemu i indolentnom ponašanju njegovih igrača.