Bivši saigrači
141

Vahid Halilhodžić predložio dva imena za novog selektora Zmajeva

K. H.
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni bh. trener Vahid Halilhodžić smatra da bi Blaž Slišković ili Džemaludin Hadžiabdić bili idealni za upražnjeno mjesto selektor nogometne reprezentacije BiH.

Halilhodžić je u razgovoru za FTV rekao da prati situaciju u našoj državi s izborom selektora te da se opet može vidjeti miješanje politike i svih drugih dešavanja mimi sporta.

On smatra da Zmajevima ne treba selektor stranac, što je trenutno jedan od glavnih prijedloga, već trener koji poznaje ovdašnji mentalitet i igrače na koje bi od početka mogao računati.

S tim u vezi, predložio je bivše saigrače iz Veleža Baku Sliškovića i Džemala Hadžiabdića za koje je rekao da bi bili idealni za upražnjeno mjesto selektora Zmajeva.

"Pratim situaciju u BiH, ništa novo kad se bira selektor. Puno politike i svih drugih dešavanja mimo sporta. Vidim da se spominje kao kandidat strani trener, ali mislim da nama treba domaći koji dobro poznaje naš mentalitet, naše igrače. Recimo, Baka Slisković ili Džemo Hadžiabdić. Oni bi bili najbolje rješenje, vjerujte", rekao je za FTV iz Pariza legendarni bh. trener.

Halilhodžić je trenutno selektor nogometne reprezentacije Maroka, a na ovoj poziciji je od 2019. godine. Ranije je bio selektor Japana te Alžira i Obale Slonovače, a radio je i kao trener Lillea, Rennesa, PSG-a, Trabzonspora, Dinama i Nantesa.