Nogomet
0

Uščuplić: Igrači žele da naprave dobar rezultat u Norveškoj

FENA
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u četvrtak u Norveškoj igraju uzvratni meč drugog pretkola UEFA Europa lige protiv Haugesunda.

Prvi meč je završen pobjedom norveške ekipe sa 1:0, iako je Sarajevo tokom svih 90 minuta dominiralo i stvorilo veliki broj prilike koje su ostale neiskorištene.

Iako u Norvešku putuju sa golom zaostatka, u stučnom štabu sarajevskog premijerligaša uvjereni su da mogu napraviti preokret i plasirati se u treće pretkolo.

"Napravili smo kompletnu analizu utakmice protiv Haugesunda na Koševu, koju smo prezentirali igračima. Pripreme teku najnormalnije, spremamo se za uzvrat. Igrači žele da naprave jedan dobar rezultat u Norveškoj. Primjetno je na treninzima, da je jako veliko zalaganje svakog pojedinca", kazao je šef stručnog štaba Sarajeva Dženan Uščuplić za klupsku internet stranicu.

Strateg tima sa Koševa ne očekuje promjenu načina igre Norvežana u revanšu.

"Zbog prevelikog umora, branili su se na Koševu. Nažalost, uspjeli su sačuvati svoju mrežu i postići taj gol, uprkos jako dobroj igri naših momaka. Očekujem da neće odustajati od svog načina igre i očekujem utakmicu sličnu onoj na Koševu, s obzirom na to da u nedjelju Haugesund očekuje jako bitna ligaška utakmica", dodao je.

Uščuplić navodi da ima određenih problema zbog povreda pojedinih igrača, što može uvjetovati promjene u početnih jedanaest.

"Imamo određenih problema što se tiče zdravstvenog biltena ekipa. Tatomirović i Kovačević se žale na povrede, ali će ići sa nama. Nadamo se da će naš medicinski tim uspjeti da ih na vrijeme osposobi. Što se tiče ostatka ekipe, ima još vremena do utakmice, kako bismo donijeli konačnu odluku o sastavu", navodi Uščuplić.

Haugesund i Sarajevo će snage odmjeriti u četvrtak u 18 sati na stadionu FK Haugesund.