Pojačanja u Manchesteru
33

United doveo Tellesa i 18-godišnjaka iz Atalante za 60 miliona eura, stigao i Cavani

F. Z.
Alex Telles (Foto: Twitter/Manchester United)
Alex Telles (Foto: Twitter/Manchester United)
Manchester United realizovao je transfere tri nogometaša posljednjeg dana prijelaznog roka. Dva igrača su plaćena ukupno 60 miliona eura, a novi član ekipe s Old Trafforda je i Edinson Cavani koji stiže kao slobodan igrač.

United je prvo doveo Alexa Tellesa iz Porta za 20 miliona eura. Lijevi bek ima 27 godina i potpisao je ugovor do 2024. godine.

Nešto kasnije potvrđeno je kako u Manchester United dolazi i 18-godišnji nogometaš iz Obale Slonovače Amad Diallo, koji igra u redovima Atalante. Diallo bi se Unitedu trebao pridružiti u januaru, a desno krilo Crvene đavole će koštati 40 miliona eura. United će ekipi iz Bergama platiti 25 miliona eura i 15 miliona eura kroz brojne klauzule.
Manchester United je potvrdio kako je u klub došao i urugvajski napadač Edinson Cavani. Urugvajac dolazi na Old Trafford kao slobodan igrač.
Tim je napustio Chris Smalling, a Englez će karijeru nastaviti u redovima Rome. United bi na ovom transferu trebao zaraditi 15 miliona eura. Smalling je prošlu sezonu proveo na posudbi u redovima Vučice.