Lunin u životnoj formi
0

Ukrajina će protiv Zmajeva glavnu uzdanicu imati u heroju Realovih uspjeha

E. B.
Andrij Lunin
Andrij Lunin
Zmajevi će 21. marta dočekati Ukrajinu u polufinalu baraža za Euro, a najveća uzdanica naših protivnika neće biti ni čudesni napadač Artem Dovbik, ni preskupo plaćeni Mihajlo Mudrik, već golman Andrij Lunin.

Lunin je, bez ikakve sumnje, golman koji je u najboljoj formi u Evropi i tokom proteklih mjesec dana je u više navrata spašavao Real Madrid i, uz maestralnog Judea Bellinghama, donosio mu bodove u prvenstvu.

[TWITTER]1763269502685385193[/TWITTER]

I u Ligi prvaka Ukrajinac na golu Reala je briljirao, te je, po mišljenju mnogih, najzaslužniji što je Kraljevski klub prošao u četvrtfinale.

U dvije utakmice protiv Leipziga Lunin je imao čak 12 odbrana, od čega devet u prvom duelu u Njemačkoj.

I sinoć je briljirao, a posebno se istakao nakon udarca Xavija Simmonsa pri rezultatu 0:0.

Lunin je početkom novembra stao na gol Reala umjesto povrijeđenog Thibauta Courtoisa i u 15 utakmica u La Ligi je primio samo devet golova i sedam puta sačuvao svoju mrežu, dok je u Ligi prvaka u četiri utakmice primio tri gola i imao je dva "clean sheeta".

Ukupno je u španskom prvenstvu odbranio 33 od 42 šuta sa kojima se suočio (78,6%), a u Ligi prvaka je još impresivniji sa 17 odbrana iz 20 šuteva (85%).

Pred Edinom Džekom i saigračima je zaista veliki izazov, no svi Bosanci i Hercegovci se nadaju kako Lunin na Bilinom Polju 21. marta ipak neće imati svoj dan.