Potez velikana
22

Udovica Siniše Mihajlovića otkrila fenomenalan gest posljednjeg kluba kojeg je trenirao

D. P.
Arianna i Siniša (Foto: Instagram)
Arianna i Siniša (Foto: Instagram)
Arianna Mihajlović, supruga proslavljenog srbijanskog nogometaša i stručnjaka Siniše Mihajlovića, otkrila je impresivan gest njegovog posljednjeg tima u karijeri.

Bologna, koju je Mihajlović vodio do tri mjeseca prije smrti, nastavila je plaćati njegovu platu porodici i nakon što je preminuo.

Mihajlović je umro od leukemije u decembru 2022. godine, a Bologna mu je uručila otkaz samo tri mjeseca ranije, u septembru 2022. godine. Njegova supruga Arianna Mihajlović istakla je da on to nije baš dobro podnio.

"Siniša to nije očekivao i nije to uopće dobro podnio. Rekao je da ne želi dati ostavku i da se želi boriti. Bologna je odlučila drugačije i ne mogu im suditi, ali je klub isplaćivao plaću i nakon njegove smrti porodici sve do kraja ugovora. Izvnaredan čin koji mi je dao sigurnost u trenucima dezorijentiranosti", rekla je Arianna za Il Messaggero.

Dodala je da je nikada nisu zaboravili članovi rukovodstva Bologne te da sa svima ima poseban odnos. Mihajlovićeva supruga je poručila da se uz pomoć doktora suočila sa smrću supruga.

"Profesionalac u svom poslu u jednom trenutku mi je rekao: 'Ili ćeš ustati i živjeti za svoje sinove ili ćeš se prepustiti'. Ništa više nije isto, ali imam sjajne sinove i divnu unuku pa želim živjeti. Viđam svoje prijatelje, bavim se poslom kojeg je Siniša vodio. Imam teških trenutaka, ali ih prebrodim zahvaljujući pomoći moje djece", dodala je Mihajlovićeva udovica.

Mihajlović je u Seriji A odigrao 315 utakmica, zabio je 38 golova za Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter. Nakon penzionisanja 2006. godine postao je pomoćnik Roberta Mancinija u Interu, a Bologna ga je 2008. prvi put postavila za trenera prve ekipe. Bivši defanzivac također je trenirao Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i Sporting Lisabon prije nego što se vratio u Bolognu u januaru 2019.