Nogomet
0

U tuči BBB-a i Torcide povrijeđeno 17 navijača

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najmanje 17 navijača povrieđeno je popodne u tuči zagrebačkih navijača BBB-a i splitske Torcide koja se dogodila na autocesti A1 kod Otočca.

U policiji kažu kako je 12 povrijeđenih navijača prevezeno u gospićku, a petorica u riječku bolnicu.

Od direktorice bolnice u Gospiću Sandre Čubelić saznaje se da "prema trenutnoj slici dijagnostičke obrade" niko od navijača nije životno ugrožen, te da vjerovatno nema ni teže povrijeđenih.

"Svi su zaprimljeni pacijenti muškarci s krvnim podljevima, uglavnom po licu i rukama", kazala je doktorica Čubelić.

U riječkom KBC-u, gdje su po pisanju hrvatskih portala prevezena dvojica teže povrijeđenih navijača, nisu htjeli davati nikakve izjave.

Glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević kazala je da se tuča dogodila oko 14 sati na autocesti kod Otočca, te da se dio navijača razbježao nakon incidenta. Međutim, policija je jednu grupu uhvatila u Senju te se i oni odvoze ponovno u Otočac u policijsku stanicu gdje traje policijska obrada.

"Tek treba utvrditi ko je izazvao incident, koji su motivi, a da bi se mogao događaj i okvalificirani kao remećenje javnog reda i mira ili kao kazneno djelo. To će ovisiti i o posljedicama, odnosno o težini povreda i visini materijalne štete", kazala je Brozičević.

Izvijestila je da se sukob dogodio na čvoru Otočac, na autocesti. Oštećeno je više kombija kojima su navijači došli na mjesto sukoba.