Ključni korak ka povratku
26

U potpunoj tajnosti obavljen je sastanak Messijevog oca i predsjednika Barcelone

E. B.
Lionel i Jorge Messi
Lionel i Jorge Messi
Barcelona na sve načine pokušava Lionela Messija vratiti na Camp Nou, a predsjednik kluba Joan Laporta je napravio potez koji mnogi smatraju ključnim za finalizaciju transfera.

Laporta se sastao sa Messijevim ocem Jorgeom koji mu je ujedno i menadžer.

Sastanak se održao u martu, a to je tek sada procurilo u javnost. No, iz tabora Barce su ranije objavili da su "uspostavljeni kontakti" s Messijem, te španski mediji povezuju upravo taj sastanak Messijevog oca i Laporte sa tom objavom kluba.

S obzirom da je potpredsjednik Barcelone Rafael Yuste izrazio zadovoljstvo prvim kontaktima s Messijem, španski mediji tvrde da je razgovor Jorgea Messija i Joana Laporte bio produktivan, te da je Lionel blizu povratka u klub.

Messi ima ugovor s PSG-om do kraja ove sezone, a s obzirom da ga još uvijek nije produžio, teško da će prihvatiti novu ponudu Parižana. Messi na stolu ima i ponudu iz Saudijske Arabije "tešku" 400 miliona eura godišnje, no sa 35 godina smatra da još može igrati u Evropi, za razliku od svog najvećeg rivala Cristiana Ronalda.

Jedini prepreka transferu je što je Barcelona u finansijskim problemima, istim onim zbog kojih je Messi prije skoro dvije godine napustio Camp Nou i otišao u pariski klub. No, čelnici Barce aktivno rade na rješavanju tih problema kako bi Messi ponovo sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio katalonski tim.