Nogomet
0

U Evertonu tvrde da ne znaju ništa o odlasku Moyesa u United

Totalsport
David Moyes drži ''pole-position'' u utrci za nasljednika Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu, navode gotovo svi engleski mediji, no iz njegova sadašnjeg kluba Evertona tvrde da o tome ništa ne znaju.

Manchester United je u srijedu službeno potvrdio da nakon nevjerovatnih 27 godina Ferguson (71) napušta klupu "crvenih vragova" na kraju aktualne sezone u kojoj je tim 13. put predvodio do naslova u Premierligi. Škot će postati direktor kluba, a najizglednijim se čini da će ga na klupi naslijediti sunarodnjak Moyes (50) koji je već 11 godina trener Evertona.

"Manchester United nas nije kontaktirao vezano uz menadžera Davida Moyesa. Odnos između dva kluba je na takvoj razini da bi se svaki kontakt odvijao preko službenih kanala. David je još uvijek pod ugovorom sa Evertonom, tako da bi se svi zainteresovani morali službeno obratiti klubu", kazao je Evertonov glasnogovornik Paul Tyrell.

Istina je da je Moyes pod ugovorom s Evertonom, ali samo do juna ove godine, tako da ga ništa ne sprečava da od ljeta preuzme United ili bilo koji drugi klub.

Prema pisanju Goal.com, koji se poziva na pouzdani izvor iz kluba, nogometašima Manchester Uniteda je već u srijedu na treningu saopćeno da će im Moyes biti novi trener, a službena bi se objava mogla dogoditi unutar sljedeća 24 sata.

Moyes je od 1998. do 2002. bio trener Preston North Enda, da bi prije 11 godina preuzeo Everton. Nije osvojio nijedan trofej, ali je mudrim kupovinama i kvalitetnim radom klubu s relativno malim budžetom donio stabilnost i posljednjih godina plasman u gornjem dijelu ljestvice.