Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sultan -fatih bio je pravedan! a ni jedan osvajač od krščana nebi ovako nešto uradio, nego bi opet nasiljem kao i u ovom ratu učinio isto.
sultan fatih... der nemoj srati majke ti. nebudi glup..
Gagro,Allah ce im pomoci...Fali im 9 standardnih i kako god prodju treba to razumjeti a ne razmisljati subjektivno...
Već krajem maja 1463. god. fra Anđeo Zvizdović (Zvijezdović) je stajao pred sultanom Mehmedom II El-Fatihom, milostivo tražeći zaštitu bosanskih duhovnika. 28. maja 1463. god. Mehmed II je izdao poznatu ”Ahdnamu” (u taboru Milodraž) koja je za bosanske franjevce, ali i za pravoslavne sveštenike, zapravo bila ”magna charta libertatis”, dozvola za slobodno ispovjedanje vjere. Zbog izuzetnog značaja te naredbe, dajemo njen prevod: On (t.j. Allah) je pomoć. Mehmed, sin Murad-Hanov, vazda pobjedonosni! Zapovijed časnoga, uzvišenoga sultanskog znaka i svijetle tugre osvajača svijeta, jeste slijedeća: Ja, sultan Mehmed (dajem) na znanje cijelom svijetu da su posjednici ovog carskog fermana, bosanski duhovnici, našli moju veliku milost, pa zapovjedam: Neka niko ne smeta i ne uznemiruje spomenute ni njihove crkve. Neka mirno stanuju u mom Carstvu. A oni, koji su izbjegli, nek budu slobodni i sigurni. Neka se povrate i neka se bez straha u zemljama moga Carstva nastane u svojim samostanima. Ni moje visoko Veličanstvo, ni moji veziri, ni moji službenici, ni moji podanici, niti iko od stanovnika moga Carstva neka ih ne vrijeđa i ne uznemirava, ni njih ni njihov život, ni njihov imetak, ni njihove crkve. Pa i to, ako bi iz tuđine doveli kojega čovjeka u moju državu, da im je dopušteno. Budući da sam spomenutima milostivo dao ovu carsku Zapovijed, kunem se sljedećom velikom zakletvom: Tako mi Stvoritelja Zemlje i Neba, koji hrani sva stvorenja, i tako mi Sedam Musafa, i tako mi našega velikog Poslanika i tako mi sablje koju pašem, niko neće protivno učiniti ovomu, što je napisano, dok ovi budu pokorni mojoj službi i vjerni mojoj Zapovijedi. Pisano 28. maja u taboru Milodraž.
Da.Takođe, u sutrašnjoj utakmici svi fudbalski fanovi širom evrope će navijati za Njemačku (ili za Tursku). Jer nemaju navijati za koga drugog :)) Biće to pravi fudbalski spektakl! Neka bolji pobijedi.
Netrebamo cekat sutra,papa turci,tri puta mogu na srecu proc al cetvtri nece!A ti sto su otisli kuci ipak se nisu osramotili,mi bar imamo koga poslati,a vi morate navijati za Tursku jer nemate za koga,bas mi vas zao!
ko ce kuci znacemo tek sutra iza 23h! ali znamo ko je vec otisao kuci i to neki na veoma bolan nacin.
Turska ce sutra svojo kuci,razvalit ce ih Njemacka.hvala bogu!
sudija je u cetvrtfinalu turcima dao 4 žuta (mislim 3 ili 4 dupla) a hrvatima nijedan karton. to valjda nesto govori o \"nepristrasnosti\". sjetite se kako je n. kovač nasrtao na turke ali ništa. a onda onaj start šimunića na tuncayu komotno je mogao svirati penal ali ništa. na kraju ipak pobjeda čista i još slađa :)) turci su pokazali borbenost, dostojanstvo i želju kao nijedna druga reprezentacija na ovom euru. želim im iskreno prolazak u finale...
nemam rijeci na na odluku eufa-a o zabrani igranja golmana volkana,,,
ma pobijednit ce oni i njemačku ........ jer su muslimani
hahahha joj muslimanske solidarnsti... jest jest bas zato sto je ovo muslimanska drzava daj vise predjite preko toga
Ma dzaba im sve kad opet Turci pobjedjuju :)
ka da sudija nije namjerno podijelio onoliko zutih kartona turcima u cetvrfinalu.. sve je to politika...
jao dvostrukih arsina prema turcima, 1996 Njemcima dozvolili da pozovu naknadno igraca turcma ovaj put ne volkanu 2 tekme kazne onom ruznom sweinschteigeru samo 1 *smilekojipovraca*