Nogomet
26

Trofej Lige prvaka 14. oktobra ide u Mostar

Klix.ba
UEFA Champions League Trophy Tour, koju predstavlja UniCredit, završava svoju posjetu Bosni i Hercegovini, 14. oktobra, posjetom Mostaru.

Svi zainteresirani građani Mostara moći će u periodu od 14:00 do 18:00 sati, ispred Mepas Malla i upravne zgrade UniCredit Bank, uživo vidjeti prestižni trofej UEFA Champions League i fotografirati se s njim. Događaj će uveličati i mini turnir u nogometu za mališane.

Centralna manifestacija UEFA Champions League Trophy Tour, spektakularno je otvorena u petak, 11. oktobra. Ovaj veliki događaj svojim prisustvom su uveličali ambasadori UEFA Champions League Trophy Tour za Bosnu i Hercegovinu – velike zvijezde iz svijeta nogometa - Hasan Salihamidžić i Paulo Sousa, koji su igrali u UEFA Champions League i pobjeđivali na ovom najprestižnijem nogometnom takmičenju.

Oni su u petak bili prisutni na pres konferenciji povodom otvaranja UEFA Champions League Trophy Tour u Sarajevu te na svečanom otvaranju događaja za javnost, nakon čega su svojim fanovima podijelili preko 500 autograma te se fotografirali s njima. U subotu, 12. oktobra bila je organizirana posebna zabava za djecu u vidu nogometnih utakmica, na kojima su se malim nogometašima na terenu pridružili i Salihamidžić i Sousa,te druge poznate bosanskohercegovačke nogometne zvijezde.

Broj posjetitelja koji su posjetili besplatnu multimedijalnu interaktivnu izložbu UniCredit Walk of Champions i uživali u brojnim zanimljivostima iz svijeta UEFA Champions League nadmašio je očekivanja organizatora. Najveća atrakcija za sve posjetitelje je definitivno fotografisanje sa originalnim trofejem UEFA Champions League.

Nogometni fanovi koji još uvijek nisu posjetili ovaj jedinstveni događaj, imaju priliku to učiniti danas do 20:00 sati, kada se izložba UniCredit Walk of Champions zatvara u Sarajevu i nastavlja put ka Mostaru.

O uspjehu ovog događaja svjedoči i blizu 13.000 lajkova koje na oficijelnoj stranici UEFA Champions League ima post o otvaranju UEFA Champions League Trophy Tour u Sarajevu.

UEFA Champions League Trophy Tour 2013 je prije Bosne i Hercegovine posjetila Njemačku, Mađarsku i Rumuniju, a nakon boravka u našoj zemlji, nastavlja svoj put u Bugarsku, svoju posljednju ovogodišnju stanicu.