Dijamant ušao s klupe
7

Trener Rome: Džeko ili Borja Mayoral? Niko nije siguran starter u ovom timu

H. H.
Edin Džeko je protiv Beneventa u igru ušao u 57. minuti (Foto:Twitter)
Edin Džeko je protiv Beneventa u igru ušao u 57. minuti (Foto:Twitter)
Nakon utakmice na gostovanju protiv Beneventa, u kojoj je Roma remizirala 0:0, trener Rimljana Paulo Fonseca izjavio je da je njegova ekipa bila spora u završnici uprkos igraču više na terenu u posljednjih pola sata, a Portugalac i dalje insistira da niko nema zagarantovano mjesto u vrhu napada.

Rimljani su napadali, u jednom trenutku na terenu su bili gotovo svi ofanzivici koje imaju na raspolaganju, uključujući Edina Džeku koji je ušao u 57. minuti, ali do pobjedonosnog gola nisu mogli.

"Za nas je to bila teška utakmica, Benevento se vrlo dobro branio. Dolazili smo na 30 metara od gola bez poteškoća, ali nedostajala nam je individualna inicijativa i nismo bili konkretni. Mislim da su igrači shvatili da moramo biti konkretniji. Kada je Džeko ušao, imali smo četiri napadača na terenu, ali previše smo sporo završavali akcije", kazao je Fonseca, dok je novinare zanimalo da li je Borja Mayoral, koji je počeo utakmicu, i dalje prva opcija u napadu ispred Džeke.

"Džeko je igrao u četvrtak, a za ovu utakmicu sam izabrao Borju Mayorala. Niko nije siguran starter u ovom timu", diplomatski je poručio trener Rome.

Vučica je nakon 23 kola trenutno trećeplasirana sa 44 boda, a u narednom kolu u derbiju će dočekati Milan.