Zmaj mijenja klub
5

Trener Milana objasnio zašto je otpisao Krunića, stigla i prva zvanična ponuda za transfer

H. H.
Rade Krunić i Stefano Pioli (Foto: Twitter)
Rade Krunić i Stefano Pioli (Foto: Twitter)
Na konferenciji za novinare koju je održao uoči sutrašnjeg meča protiv Empolija u Seriji A, trener Milana Stefano Pioli je potvrdio će tim napustiti bh. vezista Rade Krunić.

Pioli je kazao da nije tačno da Krunić više ne želi igrati za Milan, već da je to isključivo njegova odluka.

"Trenutno je bolje i za njega i za nas da traži drugu ekipu, ali apsolutno nije istina da sam Krunić ne želi da igra. Ja sam taj koji je birao i nisam ga uključio u tim jer njegov učinak nije bio isti kao prije", objasnio je trener Milana.

Istovremeno, Fenerbahče nastavlja pregovore o dovođenju Radeta Krunića u svoje redove. Prema vijestima u italijanskoj štampi, Mario Branco, sportski direktor turskog kluba, održao je danas sastanak sa upravom Milana o Kruniću.

Danas je poznati novinar Daniele Longo preko svog X naloga potvrdio da je Fenerbahče dao svoju prvu zvaničnu ponudu Milanu za Krunića – 3 miliona eura uz dodatne bonuse.

Međutim, ova cifra ne zadovoljava apetite Milana koji je spreman prodati Krunića za minimalno 5 miliona eura.

Podsjetimo, u ljeto 2015. godine Krunić je potpisao ugovor sa Empolijem, a 2019. godine je postao igrač Milana. Debitovao je 29. septembra 2019. u utakmici protiv Fiorentine, a 22. oktobra 2020. u utakmici Evropske lige protiv Celtica postigao je svoj prvi gol za Rossonere.

Zmaj je 2022. godine odigrao ključnu ulogu kada je Milan konačno osvojio Scudetto, a u tekućoj sezoni je nastupio na 14 utakmica bez učinka.