Zimski prijelazni rok
28

Uživo / Transferi i špekulacije dana: Juventus želi De Jonga, Alvarez stiže u City

D. P.
Početkom 2022. godine otvoren je zimski prijelazni rok za nogometaše širom Evrope, a trajat će do 31. januara. Tokove najvažnijih transfera možete pratiti svakodnevno na portalu Klix.ba.
22:10 - REKAPITULACIJA DANA

Francuski nogometaš Ousmane Dembele demantovao je glasine da ga je Xavi Hernandez isključio iz tima Barcelone i da napušta katalonski klub.

Kapiten Tottenhama Hugo Lloris potpisao je novi ugovor sa Spursima gdje ostaje do 2024. godine.

Julian Alvarez će igrati za Manchester City, objavio je argentinski list Clarin, koji tvrdi da će 21-godišnji napadač, koji se nalazi na radaru velikih evropskih klubova, biti prodan timu koji trenira Pep Guardiola za skoro 25 miliona eura.

21:15 - FRENKIE DE JONG BI MOGAO U JUVENTUS?

Juventus razmatra mogućnost da od Barce zatraži pozajmicu nizozemskog veziste Frenkiea de Jonga, ali bez obaveze kupovine.

Prema informacijama Calciomercatoa, nije isključena ni mogućnost zamjene za Álvara Moratu nakon povrede Ansua Fatija.

20:10 - RUDIGER POSTAVIO ZAHTJEVE ZA PRODUŽENJE UGOVORA

Antonio Rudiger postavio je zahtjeve za produženje ugovora sa Chelseajem. Ovaj 28-godišnji njemački defanzivac traži četvorogodišnji ugovor vrijedan 55 miliona eura između plate i bonusa.

19:05 - BEHRAMI NAPUSTIO GENOU

Genova je ozvaničila raskid saradnje sa švicarskim vezistom Valonom Behramijem.

Iskusni 36-godišjak je ove sezone odigrao deset utakmica za klub sa Marassija, a sada je slobodan u potrazi za novim angažmanom.

18:00 - ALVAREZ PRELAZI U MANCHESTER CITY

Julian Alvarez će igrati za Manchester City, objavio je argentinski list Clarin, koji tvrdi da će 21-godišnji napadač, koji se nalazi na radaru velikih evropskih klubova, biti prodan timu koji trenira Pep Guardiola za skoro 25 miliona eura.

Međutim, još nije jasno da li će River pustiti igrača odmah ili tek u junu.

17:10 - MARTINEZ ĆE PRODUŽITI UGOVOR S ASTON VILLOM

Aston Villa je najavila produžetak ugovora sa argentinskim golmanom Emilianom Martinezom (29), koji bi u redovima bivšeg prvaka Evrope trebao ostati do 2027. godine.

15:55 - CRYSTAL PALACE ODUSTAO OD RAMSEYJA

Crytsal Palace se povukao iz trke za Aarona Ramseyja. Nakon što su od veziste Juventusa odustali i Newcastle, Wolverhampton i Burnley, prelazak u Palace također više nije opcija.

15:00 - CHELSEA ŽELI DE LIGTA

Prema pisanju otočkih medija Chelsea želi dovesti Matthijsa de Lighta, stopera Juventusa. Nizozemac će na ljeto imati aktivnu izlazlnu klauzulu od oko 70 miliona eura, što će Plavci pokušati iskoristiti.

13:40 - OSCAR PREGOVARA S BARCELONOM

Zaboravljeni brazilski nogometaš Oscar potvrdio je da pregovara s Barcelonom u koju bi trebao doći kao rješenje za zimski prijelazni rok.

Postoje kontakti i postoji interesovanje Barselone. U pregovorima smo", priznao je Oscar koji već dugo nastupa u Kini, a njegov klub je Shanghai.

12:53 - TRENER NEWCASTLEA BRUTALNO ISKREN

Menadžer Newcastlea Eddie Howe bio je brutalno iskren na konferenciji za medije i poručio je da je protekli transfer period bio frustrirajući za Svrake.

Newcastle očajnički pokušava pronaći adekvatna pojačanja koja bi donijela opstanak u društvu najboljih, a uprkos najbogatijim vlasnicima u svijetu nogometa, svi pozvani igrači odbili su klub.

12:28 - MARTINEZ OSTAJE U VILLI

Još jedna vijest iz Aston Ville, ovoga puta fantastična za navijače. Izvrsni golman Emiliano Martinez iznenada je produžio ugovor s klubom čak do 2027. godine. Argentinac je u potpunosti iznenadio i obradovao navijače pošto se pregovori nisu ni spominjali.

12:06 - GERRARD UPOZORIO IGRAČE

Menadžer Aston Ville upozorio je igrače da u timu nema nedodirljivih. Legenda Liverpoola dobila je još tri pojačanja u ionako snažan tim Ville, koji je u potpunosti podbacio u prvom dijelu sezone. Kako se to ne bi ponovilo u narednom dijelu sezone, Gerrard tvrdi da će svako morati dati i više od maksimuma da bi dobio šansu.

11:25 - MILAN I BAYER U BORBI ZA IRANCA

Sjajni napadač Zenita Sardar Azmoun nalazi se na listi želja nekoliko evropskih timova od kojih se izdvajaju Milan i Zenit. Cijena igrača bi trebala biti prilično velika pošto je Zenit odmah odbio ponudu Burnleya u iznosu od 12 miliona eura.

10:33 - PROMJENE IGRAČKOG KADRA U BORCU

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ostao je bez najveće zvijezde Gorana Zakarića. Nakon dvije godine povremeni reprezentativac BiH napustio je Banju Luku, a tim je doveo Ljubišu Reljića. Više pročitajte u prilogu.

10:04 - VLAHOVIĆ DEFINITIVNO IDE

Srbijanski napadač Dušan Vlahović "zaludio" je svijet, a u Fiorentini su svjesni da ga ne mogu zadržati. Stoga, napadača će prodati već u januarskom prijelaznom roku ukoliko dođe prava ponuda.

"Engleski klubovi su poslali ponude, ali još uvijek nema dogovora. Otvoreni smo za prodaju u januaru", rekao je direktor Fiorentine Joe Barone.

9:28 - POTVRĐENO: HUGO LLORIS OSTAJE U TOTTENHAMU

Kapiten Tottenhama Hugo Lloris potpisao je novi ugovor sa Spursima gdje ostaje do 2024. godine. Iako je već u poznim igračkim godinama, Francuz nema namjeru otići u penziju tako da će još uvijek biti jedinica tima iz Sjevernog Londona.

9:10 - KESSIE NAJBLIŽI TOTTENHAMU

Drama oko veziste Milana Francka Kessieja došla je do vrhunca. Robusni nogometaš iz Obale Slonovače ne želi produžiti ugovor s Milanom i kao slobodan igrač preći će u Englesku. Iako su se pominjali Liverpool i Manchester United, noćas su se na Otoku pojavile vijesti da je najbliži Tottenhamu koji ga želi već u ovom prijelaznom roku pa bi tako platio manji novčani iznos Milanu.

9:00 - MILAN DOVODI SJAJNOG BELGIJANCA

Rossoneri su pronašli pojačanje i pregovori su u toku. U pitanju je odlični playmaker Anderlechta Yari Verschaeren koji je izvrsnim igrama privukao pažnju kompletne nogometne Evrope.

Ove sezone reprezentativac Belgije je postigao sedam golova i dodao sedam asistencija. Njegova cijena je oko 15 miliona eura i očekuje se da klubovi uskoro postignu dogovor.

9:00 - DEMBELE DEMANTOVAO GLASINE

Francuski nogometaš Ousmane Dembele demantovao je glasine da ga je Xavi Hernandez isključio iz tima Barcelone i da napušta katalonski klub.

Objavio je saopćenje za javnost u kojem navodi da nije izvan projekta Barcelone i potvrdio je da je na raspolaganju Xaviju. Također, Francuz ističe da su pregovori oko nastavka saradnje u toku.

9:00 TRANSFERI I ŠPEKULACIJE ZA 21. JANUAR

Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na pregled najvažnijih transfera tokom zimskog prijelaznog roka u Evropi u sezoni 2021/22. Na jednom mjestu ćete moći vidjeti najvažnije vijesti, ali i zvanične objave transfera širom Starog kontinenta.