Novi angažman
7

Tony Pulis novi menadžer Middlesbrougha

Klix.ba
Tony Pulis (Foto: EPA-EFE)
Tony Pulis (Foto: EPA-EFE)
Middlesbrough je zvanično objavio da je Tony Pulis postao novi menadžer ovog kluba.

Nekadašnji menadžer Stokea i West Bromwich Albiona Tony Pulis postigao je dogovor s Middlesbroughom nakon što je ovaj klub iz Championshipa pokazao veliki interes. Cilj čelnika kluba je da Pulis pokuša izboriti povratak u Premiership.

Danas Middlesbrough igra protiv Boltona u okviru 23. kola Championshipa te se nalazi na devetom mjestu na tabeli s 35 bodova, odnosno izvan zone playoffa za Premiership.

Pulis je tako zamijenio Garryja Monka koji je dobio otkaz nakon šest mjeseci provedenih u klubu te nakon pobjede nad Sheffield Wednesdayem.

Middlesbrough je tokom ljeta potrošio mnogo novca na ugovore i igrače, a stigao je i napadač Britt Assombalonga za 15 miliona funti. Cilj kluba je povratak u Premiership, a vlasnik ekipe Steve Gibson je istakao želju da "pokori Championship".

No, nakon pola sezone, Monk je dobio 10 od 23 utakmice te za liderom Wolverhamptonom zaostaje 19 bodova. Također, pozicije koje vode direktno u Premiership su udaljene 12 bodova.

U klubu smatraju da će Pulis svojim iskustvom doprinijeti ostvarivanju zadanog cilja. On je napustio WBA 20. novembra, nakon čega je povezivan sa Swanseajem i Sheffieldom.