Mladi talentovani veznjak
23

Tonali stigao u Milano na ljekarski pregled, potpisuje za Rossonere

D. B.
Sandro Tonali (Foto: EPA-EFE)
Sandro Tonali (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Brescije Sandro Tonali (20) stigao je u Milano gdje će obaviti ljekarski pregled prije nego potpiše ugovor za Milan.

Ako sve bude u redu na ljekarskom pregledu, Tonali će napustiti Bresciju i otići na posudbu u Milan. Rossoneri će za jednogodišnju posudbu platiti 10 miliona eura, a imaju i opciju otkupa njegovog ugovora za dodatnih 15 miliona eura. Također, Brescia bi kroz bonuse mogla zaraditi još 10 miliona eura, kao i 10 posto od narednog transfera.

Očekuje se da će Tonali danas obaviti pregled, a više informacija će biti poznato tokom dana.

Tonali je bio impresivan tokom svoje debitantske sezone u Seriji A, ali nije mogao spriječiti ispadanje Brescije u Seriju B. On već ima tri nastupa za reprezentaciju Italije i kandidat je za mjesto u ekipi Azzurra koja će putovati na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Inter je imao sličan dogovor s Brescijom, ali je zbog odgađanja transfera igrač postao frustriran. S obzirom da je navijač Milana, rado je prihvatio ponudu Rossonera. Također, na Instagramu je objavio svoju fotografiju iz djetinjstva na kojoj je odjeven u dres Milana.