Veznjak Zmajeva
37

Tomić nakon remija sa SAD-om: Pokazali smo da u našoj ligi ima kvaliteta

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je rano jutros po našem vremenu remizirala sa SAD-om u Los Angelesu odigravši 0:0, a naš reprezentativac Tomislav Tomić smatra da su Zmajevi pokazali kvalitet.

"Vjerujem da smo se pokazali u dobrom svjetlu, da imamo igrače koji su budućnost reprezentacije. To se posebno odnosi na mlade nogometaše na koje selektor u budućnosti može ozbiljno računati", izjavio je Tomić.

Ova utakmica je dokaz da u Premijer ligi BiH ima kvaliteta.

"Igrači iz naše lige su pokazali kvalitet uprkos tome što neki osporavaju i potcjenjuju domaće prvenstvo", istakao je bh. reprezentativac.

On je pružio dobru partiju protiv SAD-a, ali smatra da može igrati još bolje.

"Što se tiče moje igre, mogu biti zadovoljan, mada uvijek može bolje. Još uvijek nisam potpuno spreman da igram ovakve utakmice", rekao je nogometaš Olimpije koji je u Premijer ligi BiH nastupao za Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg i GOŠK iz Gabele.

Naredni protivnik Zmajeva je Meksiko, a utakmica se igra za tri dana.

"Čeka nas teška utakmica protiv mnogo snažnije ekipe. Moramo se dobro spremiti i 'odraditi' taj meč što bolje možemo", kazao je Tomić.

Osvrnuo se i na atmosferu u reprezentaciji.

"Sve je u najboljem redu, od igrača do stručnog štaba. Stvarno uživamo, vrijedno treniramo i slušamo zamisli selektora. Učimo od Prosinečkog, znamo kakav je igrač bio", završio je Tomić.