Mnoštvo povreda
37

Tomaš Rosicky objavio kraj bogate nogometne karijere

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši nogometaš londonskog Arsenala i Borussije Dortmund Thomaš Rosicky u 37. godini objavio je kraj nogometne karijere.

Bivši reprezentativac Češke odigrao je 247 utakmica u dresu Arsenala nakon što je 2006. godine stigao iz Dortmunda, a karijeru u dresu londonskog kluba obilježile su mu brojne povrede gotovo svake sezone provedene u klubu.

"Znao sam da će se to desiti. Sve je teže i teže spremiti se za utakmicu, moj um želi igrati još uvijek, ali moje tijelo ne može. U posljednje vrijeme sam i ja počeo razmišljati drugačije. Imao sam odličnu karijeru, volio sam nogomet i sigurno bih to opet uradio", kazao je Rosicky.

On je postigao 23 pogotka u 105 nastupa za reprezentaciju Češke čiji je bio kapiten na Evropskom prvenstvu 2012. godine, a posebnu zahvalnost izrazio je prema Sparti u kojoj je počeo svoju karijeru.

"Želim se zahvaliti Sparti što mi je pružila priliku da igram u velikom klubu i što su mi na kraju pružili priliku da karijeru završim na mjestu koje najviše volim", kazao je Rosicky.