Nogomet
3

Todorović: Zvijezda igra dobro, ali imamo kvalitet da pobijedimo

Piše: D. B.
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Ognjen Todorović (Foto: Klix.ba)
Sarajevo će u subotu u Gradačcu odigrati utakmicu 11. kola BHT Premijer lige protiv Zvijezde. Nogometaš Bordo ekipe Ognjen Todorović je u razgovoru za portal Klix.ba pokazao veliki respekt prema protivniku, ali i vjeru u kvalitet svog tima i moguću pobjedu.

“U posljednje vrijeme Zvijezda igra dobro i biti će to jedna jako teška utakmica za nas. Ipak, nadam se da ćemo odgovoriti zadacima koje je postavio naš stručni štab te da ćemo zabilježiti pobjedu. Imamo dovoljno kvaliteta da osvojimo sva tri boda”, izjavio je Todorović.

U prethodnom kolu je Sarajevo zabilježilo pobjedu protiv Rudara na svom terenu bez prisustva navijača zbog suspenzije stadiona nametnute nakon prekida utakmice s Borcem i dodjeljivanja tri boda Banjalučanima. Sarajevo je pobijedilo sa 3:2 uz dobru igru, ali je bilo i grešaka. Popularni Ogi je bio strijelac na tom susretu.

"Dobro je to što smo nakon nekoliko utakmica postigli pogotke. Može se reći da smo proradili, jer smo Rudaru postigli tri i to nas posebno veseli. Tačno je da se Rudar vratio u igru zbog naših individualnih grešaka, ali smo ipak pobijedili. Zadovoljan sam svojom igrom i nadam se da ću tako i nastaviti", kazao je Todorović.

Ekipa Husrefa Musemića se trenutno nalazi na trećoj poziciji i za vodećim Borcem zaostaje pet bodova. Todorović smatra da je zaostatak moguće nadoknaditi.

“Naravno da ih možemo stići. Sve ekipe u vrhu ligaške tabele nakon reprezentativne pauze očekuje gust raspored. Ritam srijeda-subota neće biti lako izdržati i vjerujem da ćemo nakon tog perioda biti na boljoj poziciji na tabeli. Imamo kvalitetan igrački kadar, sjajnu atmosferu u timu i mlade igrače. Treba nam malo vremena, ali ćemo biti pravi, kako se i očekuje od nas. Cilj je biti na vrhu tabele”, rekao je nogometaš Sarajeva.

Bordo ekipu u osmini finala Kupa BiH očekuje Vitez.

“Smatram da imamo realne šanse za prolazak dalje. Trenutna pozicija na tabeli nama pripisuje ulogu favorita od koje ne bježimo. Nakon nekoliko godina, želimo i na proljeće igrati Kup BiH”, jasan je bio Todorović.