Novajlija u bordo dresu
0

Todorović: Sarajevo je sredina u kojoj je lijepo igrati, napunit ćemo vitrine novim trofejima

Razgovarao: Dalibor Bošnjak
Ognjen Todorović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ognjen Todorović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ognjen Todorović je bh. nogometaš koji je jedan od nekolicine novih igrača u FK Sarajevo. U kratkom razgovoru za portal Klix.ba je govorio o svojim počecima, svijetlim trenucima dosadašnje karijere te ambicijama u nastavku prvenstva BHT Premijer lige.

Gdje si proveo dosadašnji period svoje karijere?

Rodom sam iz Zavidovića, ali sam svoje prve fudbalske korake napravio u Brčkom, u Lokomotivi. Sa 18 godina prelazim u Slaviju. Tu sam proveo četiri lijepe godine, poslije čega odlazim u Izrael. Na istoku ostajem pola godine i nakon kratke epizode u Izraelu, vratio sam se u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo.

Kakva iskustva nosiš iz dosadašnje karijere, prvenstveno iz vremena kad si igrao za Slaviju?

Prvu godinu u Slaviji pamtim po tome što sam trenirao i čekao svoju pravu šansu. Na svu sreću, dočekao sam je i dobro iskoristio. Te godine Slavija je osvojila Kup pobijedivši Slobodu. Postigao sam gol u finalu i od tog trenutka sve je krenulo odlično za mene. Naredne tri godine sam bio standardan u Slaviji. Nakon toga, otišao sam u Izrael u Maccabi. Tu sam se zadržao kratko, samo pola godine. Zbog nesuglasica i problema, koji su nastali iznenada u Maccabiju, odlučio sam se za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Ponuda je svakako bilo, ali ti si se odlučio na dolazak u Sarajevo. Zbog čega?

Odgovor je jednostavan, Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini. Svi to znamo. Ambicije kluba su vezane za sami vrh i to je sredina u kojoj je lijepo igrati. Želimo trofeje i siguran sam da ćemo napuniti vitrine kluba novim trofejima.

Pripreme su počele, a FK Sarajevo je odigrao nekoliko prijateljskih susreta. Kako si se uklopio ekipu?

Moram istaći da sam veoma zadovoljan. Sve je odlično. Mnoge igrače poznajem od ranije i stvarno su odlični momci. Nema nikakvih problema i situacija je dosta dobra. Radimo vrijedno i svi težimo istom cilju. Jesi li zadovoljan dosadašnjim pripremama i da li je preostalo dovoljno vremena za uigravanje?

Pripreme teku zaista dobro. Smatram da već sada imamo zadovoljavajuću spremnost, ali do prvog kola, do Čelika, bit ćemo još spremniji. Dobro radimo, uigravamo se i smatram da smo u posljednjoj utakmici već pokazali korak prema naprijed, bar što se tiče uigravanja ekipe.

Tvoja očekivanja i ambicije za proljeće?

Moje lične ambicije su identične klupskim. Želim postati prvak Bosne i Hercegovine sa Sarajevom i samo me to zanima. Svjesni smo da ćemo, ako uspijemo u tome, svima osigurati bolje uslove. Dat ćemo sve od sebe i već sada mogu reći da ćemo u Zenici biti pravi. Do sada sam uvijek ostvarivao odlične rezultate protiv Čelika u dresu Slavije, a tako će biti i u bordo-bijelom dresu.