Nogomet
0

Thierry Henry potpisao za RB New York

Totalsport
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Thierry Henry (Foto: Reuters)
Legendardni napadač Arsenala i francuske nogometne reprezentacije, 33-godišnji Thierry Henry, pristupio je New York Red Bullsima potpisavši višegodišnji ugovor.

Informaciju su potvrdili iz profesionalnog američkoga nogometnog kluba dodavši da će debitantski nastup u dresu novog kluba dosadašnji napadač Barcelone imati 22. jula u prijateljskom dvoboju protiv Premierligaša Tottenhama na Red Bull Areni u Harrisonu, New Jersey.

"Thierry ne samo da je igrač svjetske klase koji će sigurno podići kvalitetu igre naše ekipe, već je sportista koji se tokom čitave svoje karijere dokazivao kao pobjednik", rekao je generalni menadžer Red Bullsa Erik Soler otkrivši da će Henry američkoj javnosti biti predstavljen u četvrtak unutar klupskih prostorija na Red Bull Areni.

"Ovaj potpis označava novo uzbudljivo razdoblje u mojoj karijeri. Čast mi je igrati u New York Red Bullsima. U potpunosti sam svjestan klupske historije i moj je osnovni zadatak pomoći ekipi osvojiti prvi naslov prvaka MLS lige" kazao je Francuz poentiravši:

"Shvaćajući značajnu obvezu kluba premaa lokalnoj zajednici, siguran sam da ćemo moji saigrači i ja u tome uspjeti".

Red Bulls je najbolji rezultat u klupskoj historiji ostvario 2008. godine došavši do finala razigravanja MLS lige.

Najveća zvijezda kluba 35-godišnji je kolumbijski centarfor, nekadašnji napadač Aston Wille, Juan Pablo Angel.