Nogomet
0

The Express: Roma ne pušta Pjanića Tottenhamu

Anadolija
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Britanski dnevnik “The Express” u današnjem broju piše da Tottenham vjerovatno neće dovesti fudbalera Rome i bh. reprezentativca Miralema Pjanića nakon što je njegov menadžer kazao da bosanski fudbaler neće napustiti Romu.

Naime, menadžer Pjanića je izjavio da bh. fudbaler nije na prodaju jer će narednu sezonu nastaviti igrati u talijanskoj Romi.

Ranije su britanski mediji pisali da je sportski direktor Tottenhama Franco Baldini otputovao u Madrid kako bi obavio posljednje razgovore o potpisivanju Garetha Balea za Real Madrid, ali i nastavio finalne pregovore o dovođenju Miralema Pjanića i Erika Lamele iz Rome.

Međutim, Pjanićev menadžer je jasno poručio kako bh. fubaler nije na prodaju te će sigurno i narednu sezonu ostati u Romi.

"Miralem je trenutno igrač Rome i ostat će u tom timu i naredne sezone. Sada je već definitivno jasno da ovoga ljeta neće biti prodat", rekao je Michele Gerbino za talijanski list "Centro Suono Sport".

Prema zvaničnima podacima kluba, Tottenham je do sada na dovođenje novih igrača potrošio oko 60 miliona funti. Trener Tottenhama Andre Villas-Boas želi vidjeti nove i svježe igrače u svome timu.