Trenutak "za pamćenje"
81

Tetovaža koja je privukla veliku pažnju, evo kako je Argentinac ovjekovječio Messijevo slavlje

K. H.
Foto: ESPN/Twitter
Foto: ESPN/Twitter
Na internetu je postala popularna fotografija tetovaže koju je napravio jedan argentinski navijač nakon pobjede ove selekcije protiv Nizozemske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a on je ovjekovječio trenutak kada je Lionel Messi proslavio pogodak.

U meču u kojem je pokazano čak 16 žuti kartona, Argentina je došla do pobjede nakon penala, iako su u finišu meča imali veliku prednost od 2:0 i faktički bili nadomak "laganog" plasmana među četiri najbolje selekcije svijeta. Ipak, Nizozemska se nije predala pa je s dva pogotka meč odvela u produžetke, kasnije i penale.

Nakon pobjede, igrači Argentine nisu propustili šansu da burno proslave trijumf i mnogi od njih pronašli su način da svojim slavljem odgovore na brojne provokacije Nizozemaca prije meča.

Jedan od onih koji je svakako privukao veliku pažnju je Lionel Messi, koji se tokom slavlja okrenuo prema klupi Nizozemske i stavio ruke iza ušiju, a jedan Argentinac odlučio je ovjekovječiti taj trenutak na svom tijelu.

[TWITTER]1602332455389757440[/TWITTER]

Na tetovaži su, uz Messija, Edgar Davids i Louis Van Gaal, koji sjede na klupi i tuguju poslije poraza svoje selekcije.

Argentina će u utorak igrati protiv Hrvatske prvi meč polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru, a on je na rasporedu od 20 sati.