Autentičan način
20

Godinama nas uveseljavaju na utakmicama: Ovo su najzabavniji komentari arapskih komentatora

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Već godinama na internetu se dijele snimci na kojima arapski komentatori proživljavaju nogometne utakmice, a jedan korisnik X-a (bivši Twitter) je napravio kompilaciju najzabavnijih.

Poznata stranica Troll Football koju na X-u prati skoro četiri miliona ljudi je objavila kompilaciju na kojoj se nalazi šest najautentičnijih komentara arapskih komentatora.

Na šestom mjestu je situacija kada je Ivan Perišić predriblao Virgila van Dijka kojeg je komentator posprdno nazvao "Virgilom van Maguireom".

Promašaj penala u režiji Amadoua Onane se našao na petom mjestu, a na četvrtom je proslava gola Harryja Maguirea kojeg je komentator u šaljivom tonu nazvao "Harryjem Potterom".

Treće mjesto zauzima pogodak Salema Al-Dawsarija na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine kojeg je komentator proslavio uzvicima "Allah, Allah, Allah!", a na drugom je solo prodor Lionela Messija iz vremena kad je igrao za Barcelonu popraćen komentarom "Oh, oh, oh".

Na prvom mjestu nalazi se scena s utakmice Brazila na kojoj se Gabriel Martinelli zagrijavao pored aut-linije prije ulaska u igru uz zaista zanimljiv komentar arapskog komentatora.