Florent Malouda
0

"Terry nam svima mora biti primjer"

Totalsport
John Terry (Foto: Reuters)
John Terry (Foto: Reuters)
Ljubavna afera Johna Terryja, kapitena Chelseaja i donedavnog kapitena engleske nogometne reprezentacije, i dalje je top tema engleskih i svjetskih medija.

Terryjevi saigrači u londonskom klubu su, pak, ugodno iznenađeni ponašanjem Terryja, koji se uprkos velikim privatnim problemima i dalje sjajno snalazi na terenu, ništa od toga ne utječe na njegove igre.

Chelsea je u nedjelju, u derbi utakmici, pobijedio Arsenal s 2-0 (uz dva pogotka Didiera Drogbe), te je time zadržao tron tabele. Trenutno imaju dva boda više od Manchester Uniteda, te čak devet više od Arsenala.

O Terryju i njegovom ponašanju na terenu progovorio je za Daily Telegraph njegov saigrač, Francuz Florent Malouda.

"Terry nam mora biti primjer! Naravno, skoncentrisan sam jedino na teren kada govorim o tome. Nama u klubu je bitno ono što se događa na travnjaku, u svlačionici, treningu, a u tom smislu imam samo najveće moguće pohvale za njega", rekao je Malouda i nastavio: " Nismo očekivali da će biti isti Terry kakav je bio i prije ove priče. No, njegova koncentracija je velika, najviša moguća. Igra savršeno kao i uvijek. I svaka mu čast zbog toga."

Potom je Malouda dodao i nešto što se dotiče samog skandala.

"Život javne osobe, odnosno nogometaša u ovom smislu, nije lagan. Teško je biti savršen primjer svima na svijetu. Iskreno, ja moram biti samo pravi primjer svojoj djeci i za njih moram biti savršen. U svakom drugom smislu je teško biti savršen", završio je 29-godišnji francuski reprezentativac.